Lid van de Nederlandse Hekwerk Industrie
088 363 06 66 zoeken

Hekwerk statische branche? Nee hoor, bij B&G zijn we continu bezig met innovatie. Dat doen we niet alleen door de CO2-footprint te minimaliseren, maar ook door onze automatische schuifpoorten nog slimmer te maken. Door gebruik van big data bijvoorbeeld!

Om dit te realiseren staat het SAP Mobile Innovation Lab, denk aan formaat zeecontainer, deze week op het parkeerterrein van B&G Hekwerk in Veldhoven. Gedurende één week werkt er een heel team van SAP consultants, Xperi professionals en B&G engineers aan een prototype hoe een slimme oplossing bedacht kan worden in het kader van “Entrance as a Service”!

Door het gedrag van een schuifpoort online te analyseren, het verzamelen van big data, zijn we in staat om service op maat te bieden. Het dagelijks gebruik van een poort inzichtelijk maken is een actuele klantvraag. Met deze nieuwe service betalen onze klanten enkel voor het gebruik van de poort.


Maar er valt natuurlijk nog meer uit de big data te halen. Door de continue stroom aan informatie is “predictive maintenance” mogelijk. Aan de hand van data wordt voorspeld wat het meest geschikte moment voor onderhoud is. Dus nooit te vroeg of te laat! Tevens meld de poort iedere storing zelfstandig zodat een servicemonteur per direct kan worden aangestuurd.

Antoine van Dijk – financieel directeur:
“Dankzij intelligentie toe te passen in de besturing van de poort, kunnen we op maat factureren, zo betaalt een klant nooit teveel”. Ook ons service niveau is sterk verbeterd, nog voordat de klant het weet hebben wij al inzichtelijk dat de poort in storing staat of is aangereden; kortom een storing is soms al opgelost voordat de klant het in de gaten heeft”.”

Na deze week zal er een oplevering van een prototype plaats vinden; een abonnement met een vaste basis en flexibele component met een periodieke afrekening.