Lid van de Nederlandse Hekwerk Industrie
088 363 06 66 zoeken

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

Vandaag is het Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Ik had al een mooi stukje klaar over hoe onze monteurs en chauffeurs Corona op de bouwplaats ervaren. Dat ze voortaan facetimen met de klant, eindelijk schone handen hebben en, hoe belachelijk ook, in sommige gevallen niet naar het toilet mogen bij het bedrijf dat ze vooruit helpen.

Tja, iedereen heeft Corona richtlijnen. Ze zijn nodig om elkaar en de wereld veilig te houden.

Veilig hekwerk

Bij B&G zijn we al lang gewend aan strenge richtlijnen voor veilig hekwerk en veilige poorten. Een elektrische schuifpoort is immers een machine. En elke machine binnen de Europese Unie moet voldoen aan de veiligheids- en gezondheidseisen uit de Machinerichtlijnen. Een mooie link naar de nieuwe richtlijnen op het gebied van schuifpoortbeveiliging.

Dat de ontwikkelingen binnen B&G razendsnel gaan is je waarschijnlijk niet ontgaan.

Snelle poort

Poorten gaan steeds sneller open en dicht en zijn op veel manieren bedienbaar, ook op afstand. Een snelle poort brengt veel voordelen met zich mee, maar ook de nodige veiligheidsrisico’s. Bij B&G houden we graag zorgen buiten en voldoen we nu al aan de richtlijnen met betrekking tot inklemgevaar die het derde kwartaal dit jaar ingaan.

Hoe we dat doen? We gebruiken veiligheidsgaas tussen de poort en het hekwerk, plaatsen contactlijsten en maken gebruik van fotocellen op diverse hoogtes, wel zo fijn voor de waakhond!

Lees hier meer