Lid van de Nederlandse Hekwerk Industrie
088 363 06 66 zoeken

Vijfenvijftig jaar B&G én een nieuw pand, reden genoeg voor een feestje! Ruim 500 medewerkers, klanten en leveranciers werden vrijdag 17 mei ontvangen op het terrein van B&G, dat voor deze dag  was omgetoverd in een nostalgische kermis, de Fency Fair. Met dit thema werden bezoekers meegenomen op een trip down memory lane, naar 1963. Er werd stilgestaan bij alle historische hoogtepunten van B&G en er waren prachtige attracties en foodtrucks uit die tijd aanwezig.

Het hypermoderne bedrijfspand werd feestelijk geopend door burgemeester Delhez van gemeente Veldhoven. Dat B&G van Best naar Veldhoven is verhuisd, heeft niet alleen te maken met de groei van het bedrijf. Arthur van der Graaf, algemeen directeur van B&G: “We hebben om meerdere redenen voor Veldhoven gekozen. Allereerst zijn we destijds bij het maken van onze plannen enorm goed ondersteund door de gemeente. Verder ligt ons pand nu in een prachtig groene omgeving wat past bij het duurzame karakter van onze ambities en ligt Eindhoven Airport op een steenworp afstand, wat relevant is voor onze internationale activiteiten.”

Het pand van ruim 25.000 vierkante meter is uitgerust met zonnepanelen om in de toekomst CO2 neutraal te kunnen opereren. Hierbij is geïnvesteerd in faciliteiten die het mogelijk maken om klemtechnologie (in plaats van het traditioneel lassen van hekwerk) verder te verfijnen. Verder is er een volautomatische nieuwe lijn geplaatst voor assemblage van schuifpoortelementen. De productie draait volledig op groene stroom uit Nederlandse biomassa. Deze faciliteiten zorgen mede voor het feit dat B&G als enige hekwerkbedrijf op het hoogste niveau van de CO2 ladder (niveau 5) staat.

Onthulling kunstwerk

Tijdens de opening werd er een kunstwerk onthuld, bedacht en gefabriceerd door het personeel. De letters B&G staan in dit kunstwerk voor Bond Genoot. Elke medewerker heeft zijn eigen slot opgehangen wat een mooie verbintenis tussen bedrijf en personeel laat zien.

Opening B&G Hekwerk Veldhoven