Lid van de Nederlandse Hekwerk Industrie
088 363 06 66 zoeken

B&G Hekwerk neemt aandelen van Versteeg Metaal Groep in Heusden over

Versteeg Metaal Groep wordt onderdeel van S4G, een groep hekwerkbedrijven met als belangrijkste activiteit; B&G Hekwerk in Veldhoven.

 VMG is als bedrijf actief in productie en montage van balkonhekwerk. Kenmerkend is de hoge mate van kwaliteit en vooruitstrevende productietechnologie. VMG richt zich vooral op woningbouwprojecten in Nederland en België. Hoewel B&G een internationaal leverancier is van hekwerk, poorten en terreinbeveiliging voor utiliteitsbouw, zijn de processen vergelijkbaar qua geautomatiseerde fabricage, assemblage en montage.

Opgericht in 1963
Oprichter Piet Versteeg startte de onderneming bijna 58 jaar geleden in 1963 en heeft tot op de dag van vandaag een belangrijk aandeel gehad in de productontwikkeling en kwaliteitsbewaking binnen de onderneming. Overigens is B&G in hetzelfde jaar opgericht. Volgens Piet Versteeg “onderstreept dit de kennis en kunde van beide bedrijven met aandacht voor techniek en passie bij medewerkers om het beste product in de markt te zetten”.

Made in Holland
Arthur van der Graaf, directeur-eigenaar van B&G, noemt de overname een belangrijke ontwikkeling in de verdere groei van de groep. Volgens van der Graaf is “de gezamenlijke omzet van € 50 mln vooral belangrijk als solide basis in de segmenten woningbouw en utiliteitsbouw en richten beide bedrijven zich op hoogwaardige productiemethoden waardoor alle producten het label made in Holland kunnen dragen”.

Verschillende locaties
De vestigingsplaatsen van beide ondernemingen blijven ongewijzigd, echter in de toekomst zal een belangrijke uitwisseling van kennis plaats vinden en zullen synergiën worden gerealiseerd. Beide bedrijven willen zich verder ontwikkelen in productoptimalisatie en eenvoud van montage waardoor een optimale kostprijs kan worden gerealiseerd.