B&G bestaat 60 jaar!

1963-2023

B&G Hekwerk viert zijn 60-jarig bestaan!

In de afgelopen decennia hebben we aanzienlijke groei doorgemaakt en hebben er talrijke veranderingen plaatsgevonden. We nemen je graag mee op een reis door de tijd, waarin we terugblikken op deze transformaties. Laten we samen terugkijken naar het verleden en met enthousiasme naar de toekomst kijken!


– 1963
Oprichting B&G Hekwerk

In het jaar 1963 werd B&G Hekwerk opgericht door Theo Bossers. Wat begon als een bescheiden deur-tot-deuronderneming groeide al snel uit tot een bloeiend bedrijf van miljoenenomvang.


– 1973
Uitbreiding naar België: Oprichting van B&G Hekwerk in België

Met voortdurende groei in gedachten opende B&G in 1973 de deuren van ons kantoor in België. Hiermee zetten we onze expansie voort over de grenzen heen.


– 1978
Nieuwbouw Zandstraat 15, Best

Op 15 februari 1978 werd gestart met de bouw van een imposant kantoorpand en bedrijfshal van maar liefst tienduizend vierkante meter, bestaande uit drie verdiepingen. B&G betrok hierbij alle verdiepingen en vestigde zich op deze locatie.


– 1987
Palissade werd gelanceerd

Bij B&G zit innovatie in ons DNA. Daarom introduceerden we in dit jaar een nieuw type hekwerk dat bestand is tegen vandalisme: Palissade. Kenmerkend voor het Palissade spijlenhekwerk zijn de vierkante spijlen die een kwartslag gedraaid zijn.


– 1996
De eerste website werd gelanceerd

Een nieuw tijdperk brak aan: de allereerste website van B&G werd gelanceerd, en dat zelfs in meerdere talen! Hier konden klanten eenvoudig het productaanbod bekijken en de contactgegevens van B&G vinden.


– 1996
De revolutionaire Mega-liner: de grootste vrijdragende schuifpoort op de markt

B&G maakte geschiedenis door als eerste een volledig vrijdragende schuifpoort te ontwikkelen die maar liefst 12 meter breed kon gaan! Hiermee doorbraken we definitief de grens van 8 meter.


– 1997
Pioniers in kwaliteit: Het eerste hekwerkbedrijf met een ISO-certificaat

In dit jaar behaalden we als eerste hekwerkbedrijf het ISO 9001-certificaat, wat onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid onderstreept. Hiermee voldoen we aan internationale normen en richtlijnen binnen de hekwerksector.


– 1999
Introductie van de schuifpoort met verlichting, de Deca-liner

Met trots kondigden we de introductie van de schuifpoort Deca-Liner aan, een revolutionaire schuifpoort dat de perfecte combinatie bood van veiligheid, duurzaamheid en esthetiek. Met zijn unieke ontwerp en hoogwaardige materialen was de Deca-Liner een innovatieve keuze voor klanten die op zoek zijn naar een hoogwaardig hekwerk met een eigentijdse uitstraling. De geïntegreerde verlichting voegde een extra functioneel en stijlvol element toe. Een echte eye-catcher!


– 2005
Introductie van de aluminium A-Liner

Met trots introduceerde B&G de aluminium schuifpoort genaamd A-Liner, een mijlpaal in onze geschiedenis van innovatie. Deze schuifpoort was in 2005 al buitengewoon indrukwekkend en blijft dat tot op de dag van vandaag.


– 2005
Aanschaf van de lasersnijder

Met de komst van de lasersnijder werd het machinepark van B&G compleet. Deze geavanceerde machine stelde ons in staat om 24/7 volledig geautomatiseerd kokers en buizen op maat te maken. Hiermee zetten we een nieuwe standaard op het gebied van precisie en efficiëntie.


– 2012
Verhuizing naar de Industrieweg

Om aan de groeiende wensen en eisen van B&G te voldoen, werd besloten om het pand aan de Zandstraat achter ons te laten. In de zomer van 2012 verhuisden we naar een prachtig kantoorpand met aangrenzende productie- en assemblagehallen, gelegen aan de Industrieweg in Best. Deze stap stelde ons in staat om onze activiteiten verder te optimaliseren en ruimte te bieden voor toekomstige ontwikkelingen.


– 2013
B&G Hekwerk bestaat 50 jaar

Met trots vierden we ons 50-jarig bestaan, waarin we uitgroeiden tot een toonaangevende leverancier van hoogwaardige hekwerken en poorten. Gedurende deze halve eeuw hebben we voortdurend geïnnoveerd, gestreefd naar klanttevredenheid en duurzame relaties opgebouwd, wat heeft geleid tot een solide reputatie in de branche.


– 2013
Introductie van de Eco-liner schuifpoort

Met het oog op duurzaamheid introduceerden we de Eco-Liner schuifpoort. Dit innovatieve systeem is ontworpen met behulp van gerecyclede materialen en energiezuinige productieprocessen, waardoor het een groene oplossing biedt zonder in te leveren op kwaliteit en veiligheid. De Eco-Liner is de perfecte keuze voor klanten die streven naar een duurzame en verantwoorde oplossing voor hun hekwerkbehoeften.


– 2018
Verhuizing naar Veldhoven

In de zomer van 2018 betrokken we trots onze nieuwe, schitterende locatie in Veldhoven. Dit moderne pand is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van een eigentijdse bedrijfsvoering. Met een efficiënte productie, een goed uitgerust magazijn en een representatief kantoor is dit de ideale thuisbasis voor B&G Hekwerk.


– 2023
B&G Hekwerk viert zijn 60-jarig jubileum

Al 60 jaar streven we naar de hoogste kwaliteit en de beste service. Samen hebben we deze mijlpaal bereikt en dat vieren we GROOTS!

De toekomst kleurt oranje.