Detectielus

Detectielus - Detectielussen bij B&G Hekwerk

Goede verkeersdoorstroming met een detectielus

Een detectielus wordt in het wegdek geplaatst. Wanneer een voertuig het detectieveld betreedt wordt het gedetecteerd door het systeem en opent automatisch de schuifpoort, slagboom of SpeedGate. Dit zorgt voor een goede doorstroming van het verkeer, veiligheid en gebruiksgemak.

De detectielussen van B&G Hekwerk hebben twee functionaliteiten. Enerzijds zorgt de detectielus voor een goede en gebruiksvriendelijke verkeersdoorstroming. Dit houdt in dat er geen opstoppingen voor een poort of slagboom. Anderzijds zorgt deze vorm van toegangsbeheer ervoor dat voertuigen niet vast komen te zitten tussen schuifpoorten of slagbomen.

Infrarood fotocellen

Fotocellen zijn inzetbaar als bedieningscomponent en als extra beveiliging. Ze zorgen voor gebruiksgemak en een goede doorstroming van het verkeer. Bovendien voorkomen ze dat voertuigen of personen klem komen te zitten tussen een elektronisch toegangssysteem zoals een elektrisch aangedreven schuifpoort of SpeedGate. De fotocel zendt een infrarode lichtbundel uit naar een ontvanger. Als deze lichtbundel wordt onderbroken door een auto, fietser of voetganger wordt de sluitbeweging stopgezet en gaat de poort automatisch terug open.

Lichtlijst detectiegordijn

In sommige situaties is een een detectielus of detectie met fotocellen niet de beste oplossing. Voor deze situatie is de B&G lichtlijst de best passende hekwerkdetectie. De lichtlijst ‘ziet’ alle obstakels 100%. De lichtlijst is gericht op het detecteren van voertuigen en/of personen en is vooral geschikt voor locaties met veel verkeersbewegingen. Denk bijvoorbeeld aan het terrein van transportbedrijven, militaire terreinen en parkeergarages. De B&G lichtlijst wordt nagenoeg onzichtbaar gemonteerd op de portalen van de poort. Het systeem creëert een detectiegordijn dat de hele dagmaat beslaat en is gericht op het detecteren van voertuigen en/of personen. Wanneer de lichtlijst een obstakel detecteert, wordt de sluitbeweging stopgezet en gaat de poort automatisch terug open.