Betrouwbare detectiesystemen

Naast het reguliere aanbod hekwerken en poorten beschikt B&G Hekwerk eveneens over een breed assortiment detectiesystemen. Hekwerkdetectie geeft een vroegtijdige detectie van onrechtmatige toegang, vandalisme of inbraak. De hekwerkdetectiesystemen van B&G zijn eenvoudig op een nieuw of bestaand hekwerk te installeren om indringers te detecteren en alarm te slaan. Hiermee is de terreinbeveiliging volledig op orde en is het mogelijk voor beveiligingspersoneel of terreinbeheerders om snel in te grijpen.

Beveiliging van hekwerk, door bijvoorbeeld schrikdraadbeveiliging, gronddetectie of een hekwerkdetectiesysteem is makkelijk te integreren in de  beveiligingsoplossing en kan essentieel zijn voor locaties met een verhoogd (inbraak) risico. Veelal worden de B&G hekwerkdetectiesystemen toegepast bij penitentiaire inrichtingen, datacenters, zonnepanelenparken of locaties met kostbare materialen.  Zo kan met het trilling detectiesysteem elke verstoring zoals doorknippen of overklimmen van het hekwerk zeer precies worden gelokaliseerd. Hekwerkdetectiesystemen kunnen tevens als aanvulling dienen op B&G toegangscontrole systemen of onze toegangsbeheer oplossingen.

Diverse soorten detectie

B&G Hekwerk biedt twee typen detectie, namelijk detectie die in het hekwerk wordt geïntegreerd en detectiesystemen voor in de grond. Deze laatste variant wordt ook wel gronddetectie genoemd.

  • Detectiesysteem in het hekwerk
    In deze categorie bieden wij PulseGuard aan. Deze vorm van hekwerkdetectie is geschikt voor meerdere hekwerken en tevens te installeren in een draaipoort of schuifpoort. Lees meer over PulseGuard van B&G.
  • Gronddetectie
    Wij bieden ook detectiesystemen welke in de grond verwerkt zijn. Gronddetectie heeft uiteenlopende functionaliteiten. Het dient voor het tijdig signaleren van ongenode gasten op het terrein en werkt op basis van een detectielus in de grond. Ook heeft B&G Hekwerk detectiesystemen die, naast een preventieve werking om ongenode gasten buiten de deur te houden, juist de doorstroming en veiligheid van slagbomen of poorten bevorderen. Zo kunnen gewenste gasten op een prettige manier het terrein betreden.