Grootste circulaire distributiecentrum van Nederland: Bleckmann Almelo

Opdrachtgever: Bleckmann

B&G Hekwerk Logo

Bleckmann Almelo: het grootste circulaire distributiecentrum van Nederland door B&G voorzien van hekwerken, poorten en slagbomen

Het nieuwbouwpand van Bleckmann Almelo is niet te missen: dit is namelijk het grootste aantoonbare circulaire distributiecentrum van Nederland. Om het distributiecentrum van deze logistieke grootmacht, dat in Almelo zo’n 45.600 m2 vloeroppervlakte telt, te beveiligen is B&G Hekwerk gekozen als partner voor de levering van hekwerken, draaipoorten, schuifpoorten en slagbomen.

Het Carrade draadmathekwerk is gemaakt van hoogwaardig verzonken staal en is voorzien van een coating in de kleur zwart RAL 9005. Dit zorgt ervoor dat het hekwerk stevig en duurzaam is, terwijl het tegelijkertijd een elegante uitstraling heeft. Er is totaal 385 meter draadmathekwerk op deze locatie in Almelo geplaatst.

Daarnaast is er ook 436 meter aan spijlenhekwerk in de Rondissade uitvoering geplaatst. Ook dit hekwerk is voorzien van een coating in de kleur zwart RAL 9005, zodat het in eenheid is met het draadmathekwerk. Dit type spijlenhekwerk is te herkennen aan de spijlen die aan de bovenkant afgeschuind zijn.

Om toegang te krijgen tot het terrein is er gekozen voor drie Solid-Turner draaipoorten. Deze 2 meter brede, en 1 meter hoge poorten kunnen tot 180 graden opendraaien en zijn standaard voorzien van uitvalbeveiliging op de scharnierpaal. Deze draaipoorten zijn in de Rondissade-spijl uitgevoerd en ook voorzien van de RAL 9005 zwarte kleur.

Daarnaast zijn er ook nog drie elektrische Pro-Turners geplaatst. Dit zijn robuuste en kwaliteitsvolle draaipoorten met regelbare scharnieren die helemaal in het geheel passen door de zwarte RAL 9005 kleur. De elektrische draaipoorten bij deze locatie zijn allen voorzien gsm-installatie, en dus te openen vanaf een telefoon.

Naast draaipoorten zijn er ook schuifpoorten geïnstalleerd.

Zo zijn er twee Eco-Liner schuifpoorten geplaatst, variërend van 9 tot 10 meter, iedere schuifpoort is ook voorzien van een sleutelschakelaar en twee sets fotocellen. Verder is er gekozen voor twee Speed-Liner schuifpoorten van 12 meter. Dit zijn de snelste schuifpoorten op de markt (afstelbaar tot 75cm per meter). Deze snelle schuifpoorten zijn voorzien van detectielussen, gsm-installatie en drie sets fotocellen.

Om het geheel af te sluiten zijn er nog 6 elektrische slagbomen geïnstalleerd. De slagbomen zijn voorzien van detectielussen en gsm-installaties.

Bleckmann houdt op deze manier zorgen buiten. We zijn dan ook trots om het te zien stralen bij Bleckmann te Almelo.

Meer lezen over de bouw van dit project? Dat doe je hier.
Liever nog zo’n mooi project bekijken? Bekijk dan dit project!

 

Terug naar overzicht